· 

Waar EET Utrecht

REPOST Waar EET Utrecht: En het verhaal van @30ml_coffeebar gaat verder. We zijn super trots op dit stel om zo'n mooie zaak neer te zetten in hartje Utrecht. Hier kun je terecht voor een hartverwarmend kopje koffie wat naar chocolade smaakt. Want zoals ze zeggen is koffie net als wijn... en genoeg kennis over koffie heb je nooit . “De koffiescene verandert. Vroeger ging je koffie drinken bij een bruin café. Daar werd een pot koffie gezet en die stond daar dan gewoon een uur lang. Specialty coffee is echt wat anders. Wij branden onze bonen bijvoorbeeld zelf. Daardoor zit er veel meer in qua smaak. Je wilt toch ook liever een vers gebakken brood van de bakker dan een brood van de supermarkt? Wij hebben koffies die naar fruit smaken, of naar karamel of chocola. Koffie is net als wijn. Wijn komt ook uit verschillende streken en landen. Dat is met koffie precies zo. Koffie uit Brazilië is weer heel anders dan koffie uit Ethiopië of Kenia en Sumatra. . “Soms krijgen we hier mensen die zeggen dat ze geen koffie lusten. Dan laten we ze een filterkoffie proberen. Dat is echt leuk, want dan proeven ze allemaal een soort theeachtige smaken. Fruit en zoet. Dan hebben ze echt zoiets van ‘Wauw, dit is ook gewoon koffie’. Er gaat dan een hele wereld voor ze open. . Wendy: “Iedereen is hier welkom. Wat voor levenswijze je ook hebt. Voor de koffies hebben we bijvoorbeeld verschillende keuzes qua melk. Met kokosmelk en havermelk kan je te gekke dingen doen. ” Frans: “De soya van vroeger was helemaal niet goed om op te schuimen en daardoor niet zo’n goede combinatie met koffie. Tegenwoordig heb je allemaal producten die speciaal voor koffie gemaakt zijn, zoals de havermelk van Oatly. Daar kan je echt een hele goede cappuccino mee maken. ” . Wendy: “De taarten bakken we ook helemaal zelf. Ik begin met een basisrecept en sleutel daaraan tot het perfect is. Net als bij de koffie vinden we het belangrijk dat er voor iedereen wat lekkers op de kaart staat. Daarom hebben we bijvoorbeeld een glutenvrij bananenbrood en vegan citroencake.